Уникална гривна Шамбала

Цвят:
Цена: 4.99 лв. 14.99 лв.
Добави в количка
Шамбала представляват древно тибетско украшение, носено от будистките монаси в манастирите на Далечния изток, което ползват при медитация за достигане на върховна хармония.

Гривната шамбала тръгва от Тибет и стига до холивудските звезди. През последните няколко години се превърна в модно украшение,което носят милиони хора по цял свят. Легендите гласят, че зад заснежените върхове на Хималаите е скрита тайнствена земя Шамбала.
В нея цари мир, спокойствие и добродетел.
Именно на това място е кръстена гривната.Още в древността е носена от будистки монаси по време на медитация за постигане на пълна хармония.Вярва се, че носят късмет, здраве, благоденствие и душевен мир.Под формата на бижута шамбала гривните се появяват благодарение на Мад Корнеруп.През 1994 г. той отваря малък магазин в Париж, в който представя колекция, повлияна от древните индиански бижута. Две години по-късно се мести в Ню Йорк и започва да получава големи поръчки с украшения с африкански символи,част от които заминават и за ЯпонияПопулярните днес гривни се появяват във вид на бижута през 2004 г. като част от колекцията "Изгряваща звезда",върху която Мад работи заедно с брат си Микел в Копенхаген, Дания. Този път черпят вдъхновение от Тибет.
Неочаквано дори за тях моделите се превръщат в невероятен хит по цял свят.
Първата популярна личност, която се появява с гривната шамбала, е топмоделът Хелена Кристенсън.На наградите "Оскар"тя носи бижу,декорирано с 1116 диаманта.Компанията на двамата братя също носи името "Шамбала" и днес се радва на голяма популярност.
А моделите, изработени със злато и скъпоценни камъни, достигат баснословни цени.
Парис Хилтън,Бионсе и съпругът Джей Зи,Риана и Крис Браун,Ащън Къчър,Джъстин Бийбър са само част от десетките звезди, чиито ръце са украсени с тази гривна. Много от тях, както и модният диктатор Карл Лагерфелд слагат дори по 6-7 броя,навързани една до друга.Независимо че са превърнати в бижута, много хора ги носят с вярата, че ще им донесат късмет и душевен покой.
Превърналата се в хит гривна вече се предлага навсякъде, дори от самоуки майстори, тъй като изработката е елементарна. Цената зависи от използваните материали.Независимо откъде е купен, всеки един от тези талисмани е уникален, защото се правят ръчно. Различни видове кристали се вплитат с някакъв вид шнур, а между тях има един или няколко от основния за макрамето квадратен възел.Всеки сам трябва да избере какви камъни да има върху гривната му, съобразявайки се с тяхното значение и лечебни свойства.За засилване на собствената енергия жените носят бижуто на лявата ръка, а мъжете на дясната.