Центрофуга за зеленчуци 4.3л

Цена: 7.99 лв. 14.99 лв.
Добави в количка
Центрофугата за листни зеленчуци е един изключително полезен прибор за всяко домакинство. Направена е изцяло от пластмаса, без метални елементи, за да не се окисляват листата при сушенето.

Превърнете досадното миене на салати в удоволствие с вашия нов помощник в кухнята - Центрофуга за зеленчуци 4.3л. Спестете време и си осигурете комфорт в кухнята. Купата може да се използва и за сервиране, напр. на салата.  Изключително удобен и практичен уред, на изгодна цена, който е голямо удобство за всяка домакиня. Решетката на уреда прецежда нечистотиите и водата само с няколко завъртания, а подсушените продукти поемат много по-добре подправките.
Лесно и бързо отцеждане, за което е нужно само да завъртите дръжката с ръка. Като всеки ценител на добрата кухня, така и вие обичате да си приготвяте салата от свежи зеленолистни зеленчуци, били те спанак, маруля, айсберг, рукола, див чесън и т.н.

Центрофугата се състои  от купа, в която влиза гевгир и се затваря с капак. В капака е монтиран специален механизъм за въртене, който при затварянето на купата се зацепва с гевгира и при завъртане на прикрепената за капака дръжка се върти гевгира.

Центрофуга за подсушаване на зелена салата и зеленчуци, свежи подправки и дребни плодове.

Със специалната дръжка завъртате бързо и лесно центрофугата - кошницата може да се използва като гевгир и отделно като купа за салата.

Много е важно зеленчуците да са добре изцедени и да не остават капчици вода, защото в тях се съдържат пестициди, нитратни вещества, прах. С помоща на центрофугата ще премахнете останалата, дори и след миенето мръсотия. Друга причина да ползвате този уред е, че когато останат капчици вода салатата не се овкусява добре - дресингът не полепва по листата, а се отмива и се отцежда на дъното на купата. 

Макар на пръв поглед да изглежда странна приумица, центрофугата за зеленчуци има доста практични функции – освен за подсушаване на листните зеленчуци (маруля, спанак), тя може да се използва за почистване на бобови храни от примеси, за отцеждане на тиквички, както и за измиване на плодовете и нелистните зеленчуци. Решетката на уреда прецежда нечистотиите и водата само с няколко завъртания, а подсушените продукти поемат много по-добре подправките.